24 בנוב׳ 2007

חופש


אני יוצא לחופש של כמה שבועות, אז עד שאחזור, הבלוג קצת מושבת.
מבטיח לכתוב במרץ לכשאחזור.
חופשה נעימה

20 בנוב׳ 2007

פרסומים אקדמיים של גוגלרים


תיקון: בפוסט המקורי השתמשתי במונח white papers, אבל המינוח הנכון יותר הוא "פרסומים אקדמיים". סליחה.

למי שמעוניין בפרסומים אקדמיים שפורסמו ע"י גוגלרים מוזמן להסתכל כאן.
בעמוד זה קיימת רשימה (חלקית, אבל ארוכה) של פרסומים של גוגלרים לאחר שהצטרפו לחברה. למרות שלי, באופן אישי, לא יצא לכתוב אף אחד מהם, אני יכול לפחות לומר בגאווה שאני מכיר את חלק מהכותבים ;-)

רשימת הפרסומים ארוכה למדי. ניתן למצוא בה פרסומים על מערכות פנימיות הממומשות כחלק מה infrastructure של החברה, כגון Cubby, מערכת נעילות מבוזרת וגם מיני-מערכת-קבצים, GFS המפורסמת, מערכת הקבצים המבוזרת, Map Reduce שכבר הזכרתי בעבר, Bigtable, סוג של database מאוד ייחודי ועוד.

ניתן גם למצוא בה פרסומים של אנשים בגוגל שאינם קשורים לעבודה.
אז אם יש לכם שעה-שעתיים, אולי יום יומיים, שבוע שבועיים, אם אתם מתעניינים במה שקורה בגוגל מבחינה מדעית והנדסית, או אם סתם בא לכם לעשות רושם טוב על המראיינים שלכם בגוגל, אתם יותר ממוזמנים לקרוא.


13 בנוב׳ 2007

עוד על 20%


בבלוג של Google Reader התפרסם פוסט נוסף של שני גוגלרים שתרמו שני פיצ'רים נוספים לרידר.
אחד מהם הוסיף משהו שנקרא my blogroll והשני שיכלל את הגישה דרך התקנים ניידים כגון iPhone, Blackberry ואחרים (שדרך אגב, אני משתמש המון).
כנראה (בטוח) שרידר הוא מוצר מהונדס הייטב ויש לו צוות מאוד מזמין ופתוח למהנדסים ולכן יש לו כל כך הרבה תורמים 20%. גם אני תרמתי לו בעבר ואני יכול להעיד שזו היתה חוויה מאוד חיובית ומספקת.

אפשר לקרוא על זה עוד כאן


11 בנוב׳ 2007

עסוק עסוק עסוק


התנצלויות
בשבוע האחרון אני עסוק במעבר דירה, אז ממש לא היה לי זמן לכתוב.
מה שכן - קדחתי 16 חורים, צבענו קיר אחד, פירקתי ובניתי שולחן כבד, מכונת כביסה ונשמתי חצי קילו אבק.
נשתמע בקרוב

2 בנוב׳ 2007

בדיקות תוכנה


בדיקות תוכנה זה עניין לא פשוט... משהו בין אמנות למדע (עם דגש קל על מזל).
יש את הגישה המדעית, אותה למדנו באקדמיה, רק שהיא עובדת בד"כ רק במערכות תוכנה קטנות יחסית או למערכות חומרה שבהן כל באג עולה המון אז חייבים להשקיע בבדיקות. אבל במערכות תוכנה גדולות קשה ליישם "אימות תוכנה" דה פקטו.
מצד שני יש את הגישה היותר "מערכתית", כלומר איך מומלץ לכתוב תוכנה, איך מומלץ לכתוב בדיקות, בלשון העם good practices.

עבדתי במספר חברות ובכל אחת מהן היתה גישה קצת שונה לבדיקות תוכנה. יש חברות שבהן יש סוללת QA העושים עבודתם נאמנה; יש חברות שבהן יש מהנדסי תוכנה העסוקים בלכתוב בדיקות תוכנה מעמיקות; יש חברות שעשו קריירה על כתיבת כלים לבדיקות תוכנה; ברוב החברות יש שילוב של כלים שונים: QA ידני, כלים אוטומטיים שניתן לרכוש מחברות המתמחות בכך וכתיבת בדיקות ע"י צוות המהנדסים של החברה.

גם בגוגל יש שילוב של כלים סטנדרטיים, אבל יש דגש רציני על האחריות של כל מהנדס לאיכות של הקוד שלו, כלומר בדיקות יחידה (unit testing). אז בהמשך לפוסט קודם שמדבר על testing on the toilet רציתי להזכיר שקיים בלוג רשמי של גוגל (באנגלית) שסוקר שיטות והצעות לבדיקות תוכנה: http://googletesting.blogspot.com
בלוג זה נכתב ע"י עובדי החברה והוא מעניין ושווה קריאה (טכני).
ועכשיו - חידוש: כותבי הבלוג הציעו לקוראים לשלוח פוסטים משלהם שיופיעו בבלוג. אז למי שמתעניין, עוד פרטים כאן


ויש גם לוגו נחמד